Madeleine och Erik #GladaHudikbor

Då var det dags för den andra bildserien i projektet #GladaHudikbor, den här gången är det Erik och Madeleine som hamnat framför kameran.

Under vårt första år här i Hudiksvall bodde vi i närheten av Sportparken och med två grabbar på fyra och åtta år blev det naturligt att vi ganska ofta hamnade där på kvällar och helger. Efter att rätt tidigt ha insett att den mindre sonen kanske inte alltid hade full koll på vart han pep iväg med sin lilla sparkcykel och de större grabbarna mer än en gång fått väja så gick jag fram till en av dom för att be lite om ursäkt och även be dom säga till om det blev för jobbigt med ”smågrabbarna”.
Den som jag pratade med råkade vara Erik och svaret jag fick var klart och tydligt: ”Du, dom har precis lika stor rätt att vara här som vi andra!”.

Sedan dess har jag flera gånger fotograferat Erik som är en grym skateboard-åkare i Sportparkens ramper och när projektet #GladaHudikbor dök upp i huvudet så var det naturligt att fråga om han ville ställa upp igen. Till min glädje fick jag då inte bara med Erik utan även hans lika trevliga flickvän Madeleine som oftast också är med i parken med kameran i högsta hugg!

Madeleine är en duktig fotograf och tillsammans med Erik arbetar hon just nu med det egna projektet SkEight Exhibition som kommer att mynna ut i en utställning med vernissage på galleri MAD på Håstaholmen här i Hudiksvall den 7 augusti kl 18.00 och sedan även i huvudstaden på Blackebergs bibliotek med vernissage den 6/9 kl 13.00-15.00. Missa inte det! Ni hittar även mer av Madeleine här.

Tack för att ni båda ställde upp och tack för att ni och fler med er är ett gott föredöme för alla andra ungdomar i både Sportparken och Hudiksvall!