Maud #Gladahudikbor

Under några hektiska veckor har #Gladahudikbor fått vila lite men nu är det äntligen dags igen!
För första gången i projektet är den är Glada Hudikbon en helt ny bekantskap även för mig!

Genom en gemensam bekant fick jag tips om Maud, en otroligt härlig och engagerad person som flera av er säkert träffat på Erikshjälpens second handbutik här i Hudiksvall där hon arbetar som en av två föreståndare för butiken.

Förutom de två fast anställda arbetar även ytterligare ca 25 personer som lever i olika former av utsatthet i butiken och erbjuds där gemenskap, arbetsträning och praktik för att hitta vägar till personlig utveckling. Detta innebär att Maud och hennes kollega inte bara driver en butik utan även får arbeta med människor och skapa en trygg mötesplats och tillvaro för den som är i behov av det.

Att arbeta med människor kräver ett engagemang och att man trivs med det man gör och det gör verkligen Maud. Det är faktiskt inte ofta man träffar någon som brinner så mycket för sitt arbete som just hon. Efter att under ungefär en timme ha försökt hänga med i svängarna när hon berättar om verksamheten och dyker ner i låda efter låda av inlämnade varor med en till synes aldrig sinande nyfikenhet gick jag efter fotograferingen själv till bilen full av energi och med ett stort leende.

Att Maud i mina ögon definitivt är en Glad Hudikbo och en god ambassadör för staden är väl knappast någon som funderar på längre. Det är inte alla som lyckas ge så mycket energi på så kort tid med dom som gör det är guld värda.

Tack för att du ställde upp i projektet Maud!

FÖLJ MIG

  • 29 2
  • 37 3
  • 36 2
Utblick FotofotografMicke Andersson

Människan i fokus.

KONTAKT

T: 070-27 97 393

E: info@fotograf-hudiksvall.se