#GladaHudikbor

Välkommen till #GladaHudikbor!

I projektet kommer jag fotografera och publicera en porträttserie av någon eller några av alla de fantastiska människor som gör att Hudiksvall fortfarande i allra högsta grad lever upp till namnet ”Glada Hudik”.

Jag har sedan 10 år fotograferat på uppdrag och gått från natur och reklam mer och mer mot bröllop och porträtt. Under de senaste åren har jag velat ha ett eget pågående projekt med syftet att porträttera människor i sin vardag men aldrig hittat något tema eller ”röd tråd” som jag riktigt fastnat för, förrän nu!

För lite drygt ett år sedan lämnade jag, min fru Anna och våra två barn ett liv i den svenska fjällvärlden med jobb, villa och vänner för att flytta hit till Hudiksvall. Vi trivdes bra i fjällen men för en född kustmänniska som jag drog havet lite för mycket på somrarna och vi kände även att vi helt enkelt ville ”lite närmare” till det mesta.
Ingen av oss hade någon anknytning hit och skall jag vara helt ärlig så satt vi framför en karta en kväll och kom fram till att ”Hudiksvall, det verkar passa oss bra”. Sagt och gjort, så blev det och det verkar som om vi hade rätt!

Från dag ett har vi stött på glada och inbjudande människor som gjort att vi verkligen känner oss välkomna och det är just dessa och andra som dom som jag vill uppmärksamma i det här projektet. De är helt enkelt fantastiska ambassadörer för vår vackra stad Hudiksvall!

Så håll utkik, kanske dyker det upp någon just du känner!
Kom ihåg att du kan även följa projektet via vår Facebook-sida så missar du inga nya bilder!