Ett besök hos Herlitz

På väg hem från Uppsala till Hudiksvall bestämde vi oss för att svänga av E4:an och kika in på några loppisar en liten bit ifrån ”storvägen”. Efter att vi egentligen var klara råkade vi se en till, liten, handskriven skylt vid vägkanten och bestämde oss för att följa den.
En bit in svängde vi in på en välklippt gårdsplan mitt i ett grönt paradis och blev på varm skånska direkt välkomnade av en vänlig och pratglad herre vid namn Jim Herlitz som glatt visade oss runt bland skålar, cyklar och möbler.
Efter en stund kom vi in på annat än roliga prylar och Jim berättar att han med sin familj under 30 år reste runt med sin motor-show och visade sina skicklighet på två hjul i ”The Globe of Death”.  Som fotograf letar man ofta efter kontraster så när det läggs upp framför mig kunde jag självklart inte låta bli att göra ett litet snabbt bildreportage av denna fascinerande man och hans loppis.
Jag önskar att jag hade haft ännu mer tid men kanske kommer vi tillbaka till ”Herlitz Möbler & Loppis” strax utanför Karlholmsbruk och får höra flera fängslande historier…